voor werknemers

Preventief

Handvatten voor omgaan met spanning en verandering

Heb je het gevoel dat je vastloopt en telkens in eenzelfde situatie belandt? Heb je het gevoel dat jij en je manager niet op één lijn zitten en dat je teveel gepusht wordt? Zorgt dit voor spanning en stress op je werk of privé? Wij helpen je inzicht te krijgen in waarom je herhaaldelijk tegen deze situaties aanloopt, waarom je doet zoals je doet. We bieden je handvatten om steviger in je schoenen te staan. Zo kun je beter leren omgaan met dergelijke situaties en werk je aan een langdurig resultaat.

Meer inzicht dankzij een unieke methode

Samen met een coach bekijk je op basis van een unieke meting waar jouw knelpunten vandaan komen. Welke eigenschappen en vaardigheden kun je verder ontwikkelen om te voorkomen dat je opnieuw vastloopt in eenzelfde situatie? Zo voorkomen we dat je in de toekomst uit balans raakt of zelfs uitvalt door stressklachten zoals een burn-out. Spanning en verandering gaan een minder grote impact geven, waardoor je minder vermoeid bent en met meer plezier naar je werk gaat.

Uitval door stress of een burn-out. En dan?

Wanneer je uitgevallen bent op je werk door stress of een burn-out, wil je niet alleen de symptomen bestrijden, maar jezelf ontwikkelen zodat je niet weer in dezelfde onbalans komt. De begeleiders en coaches van Stichting Existeer leren je op basis van de bewezen methode van Repairing Balance in te zien welke eigenschappen en gebeurtenissen invloed hebben op de manier waarop je omgaat met spanning en stress.

Persoonlijke sturing en meer inzicht

Met een coach werk je toe naar meer inzicht en het ontwikkelen van een duurzame oplossing voor de onbalans. We onderzoeken welke eigenschappen ervoor zorgen dat je uit balans raakt en welke vaardigheden er ontwikkeld moeten worden. Zo leer je beter om te gaan met lastige situaties en weet je heel exact waar je aan moet werken om weer steviger in je schoenen te staan zodat je goed kunt re-integreren en ook in je privésituatie meer zelfvertrouwen hebt en geluk kunt ervaren.

Coachingstraject via je werkgever

De methode Repairing Balance wordt al jarenlang ingezet bij het ondersteunen en herstellen van medewerkers met een burn-out. Zowel werkgevers als werknemers zijn positief en blij verrast over de snelle termijn waarmee uitgevallen mensen weer aan het werk kunnen. Vraag bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn voor een coachingstraject bij Stichting Existeer. Wellicht kun je gebruik maken van het loopbaanbudget of individueel keuzebudget.

Raamovereenkomst UWV: Werkfit maken
Balance Management

Consulting/Repairing Balance Nederland heeft een raamovereenkomst met UWV en is gemachtigd door UWV verstrekte opdrachten uit te voeren en deze door te verwijzen naar een goedgekeurde RB-coach. Dit geldt voor UWV-cliënten die het “Werk-Fit” re-integratieprogramma mogen volgen; versterken van persoonlijke kwaliteiten waardoor zij geschikt zijn voor passend werk en voor UWV-cliënten met een Wajong-uitkering. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Repairing Balance: www.repairingbalance.nl of vraag uw UWV-contactpersoon naar de mogelijkheden.

Joke Schulenberg-Hollander
Adviseur, begeleider en coördinator bij Stichting Existeer, Repairing Balance Trainer/Coach, Reikibehandelaar.

"Wanneer je signalen ervaart uit je gedachten, gevoelens of lichaam zoek je vaak de oorzaak buiten jezelf waardoor je niet tot herstel komt. Je ervaart klachten die soms jaren aanhouden. Wij leren je om sturing te geven aan je eigen leven waardoor je in staat bent het evenwicht te herstellen en te behouden."