energetische therapie

Holistische benadering

Energetische therapie is een holistische benadering van genezing die zich richt op het herstellen van de balans en harmonie in het energiesysteem van het lichaam. Het concept achter deze therapie is dat alles in het universum bestaat uit energie, en dat verstoringen in deze energiestromen kunnen leiden tot fysieke, emotionele en mentale problemen.

Energetische therapie omvat verschillende technieken, waaronder Reiki, acupunctuur, acupressuur, chakra-healing en vele andere technieken. Deze therapieën richten zich op het herstellen van de stroming van levensenergie, die in verschillende culturen bekend staat als chi, prana of ki. Door deze energiestromen in balans te brengen, kan energetische therapie helpen bij het verminderen van stress, pijn, angst, en het bevorderen van algemeen welzijn.

De werking van energetische therapie berust op het idee dat de therapeut of beoefenaar in staat is om energieblokkades te identificeren en op te heffen. Dit wordt vaak gedaan door handen op het lichaam te plaatsen of met behulp van andere technieken zoals visualisatie en ademhalingsoefeningen. De energie die wordt vrijgegeven of in evenwicht wordt gebracht, stelt het lichaam in staat om zichzelf te genezen en het natuurlijke genezingsproces te versnellen.

Diverse studies hebben positieve resultaten laten zien, zoals verminderde pijn en angst bij patiënten na Reiki-sessies.

Joke Schulenberg-Hollander
Adviseur, begeleider en coördinator bij Stichting Existeer, Repairing Balance Trainer/Coach, Reikibehandelaar.

"Wanneer je signalen ervaart uit je gedachten, gevoelens of lichaam zoek je vaak de oorzaak buiten jezelf waardoor je niet tot herstel komt. Je ervaart klachten die soms jaren aanhouden. Wij leren je om sturing te geven aan je eigen leven waardoor je in staat bent het evenwicht te herstellen en te behouden."