energetische massage

Gericht op herstel van balans

Holistische massage is een benadering van massage die het lichaam als geheel beschouwt en zich richt op het bevorderen van fysieke, emotionele en mentale balans en welzijn. Deze massagevorm erkent dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn, en streeft ernaar om harmonie in alle aspecten van het individu te herstellen.

Holistische massage omvat verschillende massagetechnieken, zoals Zweedse massage, diepe weefselmassage, ontspanningsmassage en meer. Deze technieken worden gecombineerd in een holistische benadering om de algehele gezondheid en welzijn van een persoon te verbeteren. Door middel van deze massage wordt niet alleen de spanning in de spieren verlicht, maar wordt ook het lichaam gestimuleerd om zijn natuurlijke genezingsprocessen te activeren.

De werking van holistische massage berust op het idee dat massage de doorbloeding verbetert, de spieren ontspant en de aanmaak van endorfines, de lichaamseigen pijnstillers, stimuleert. Hierdoor kunnen fysieke pijnen verminderd worden en kan er een gevoel van diepe ontspanning ontstaan. Bovendien wordt aangenomen dat holistische massage het energetische evenwicht van het lichaam kan herstellen, vergelijkbaar met energetische therapie.

Kortom, holistische massage is een massagebenadering die gericht is op het herstellen van de balans en het welzijn van het hele individu. Het maakt gebruik van verschillende massagetechnieken om fysieke, emotionele en mentale voordelen te bieden. Het is een benadering die de connectie tussen lichaam en geest benadrukt en kan bijdragen aan het algemene welzijn van mensen.

Joke Schulenberg-Hollander
Adviseur, begeleider en coördinator bij Stichting Existeer, Repairing Balance Trainer/Coach, Reikibehandelaar.

"Wanneer je signalen ervaart uit je gedachten, gevoelens of lichaam zoek je vaak de oorzaak buiten jezelf waardoor je niet tot herstel komt. Je ervaart klachten die soms jaren aanhouden. Wij leren je om sturing te geven aan je eigen leven waardoor je in staat bent het evenwicht te herstellen en te behouden."